diumenge, 16 d’octubre del 2011

Intimitat fora

La majoria de persones d’aquest planeta ens hem plantejat algun cop si la intimitat forma part del passat. Podem trobar gran diversitat d’opinions, però generalment la intimitat és una cosa que desapareix progressivament a mesura que augmenta el nombre d’usuaris a les xarxes socials. Les xarxes socials posen a la llum diferents aspectes de la vida dels usuaris i dels que no hi participen. Aquests és el major problema, molta gent no vol fer publica la seva intimitat i no utilitza les xarxes social pero indirectament algun amic o familiar pot estar penjant qualsevol imatge o comentari relacionat amb la vida de l’altre persona.


El veritable poder de les xarxes socials
A Espanya un 61% dels usuaris visita les xarxes socials cada dia i un 84% ho fa un cop er setmana. Aquestes dades ens informen del gran poder que tenen les xarxes socials sobre la població actual. Aquesta gran influència fa que la gran majoria de la població aparegui directa o indirectament a les xarxes socials. El 82% de la població que participa en xarxes socials ho fa per motius personals, la qual cosa ens mostra la elevada publicació de imatges o escrits que fan referència les persones que participen a la xarxa. Aquestes dades donen pes sobre al influència que tenen les xarxes socials sobre la població en general. Tenen un poder pràcticament immesurable, i també un elevat risc de perjudicar la intimitat de un gran nombre de persones.

Conclusió:
Finalment volia afegir que el gran poder de les xarxes socials han fet perdre la intimitat tant dels usuaris com de les persones que no hi participen. Per tant, crec que puc afirmar que hem arribat a una nova època on no existeix la intimitat ja que qualsevol cosa que facis en breus moments pot ser vista per centenars de persones.


Enllaç:

http://www.elmundo.es/elmundo/2009/02/25/navegante/1235585443.html

http://www.slideshare.net/IAB_Spain/informe-sobre-redes-sociales-en-espaa

3 comentaris:

  1. És dur, però és aixì, amb les xarxes socials perds l'intimitat, a vegades tu decideixes perdre-la directament o a vegades de manera indirecta a través de comentaris de tercers com comentaves. Sempre es pot tenir diferents xarxes socials per diferents àmbits, i tenir les xarxes un nombre reduït de persones i dinàmic, que no pas molts usuaris i no tenir feed-back mai.
    Per exemple podriem tenir facebook per amics, ilurus per uni, linked in per feina/buscar feina, twitter...per amics i uni...No sé...és complicat. Estem canviant nosaltres, les relacions entre les persones, les maneres de ser i de fer. Això és millor o pijtor que abans quan no disposavem de totes aquestes prestacions?

    ResponElimina
  2. Com diu l'Hèlia a vegades decideixes perdre la teva intimitat tu mateix i això és totalment lícit, cadascú fa amb la seva vida el que vol, és ha dir tothom és lliure de compartir alguns aspcetes de la seva vida i mantenir-ne d'altres en intimitat. El problema és quan són terceres persones que te la fan pedre. Sigui com sigui és un tema complicat i costa establir on és el límit, que hem de compartir i que no...

    ResponElimina
  3. Trobu que aquest és el punt negatiu que tenen les xarxes socials.
    Tots tenim facebook, bueno o casi tots. Hi publiquem tot tipus de coses, que hem fet, on hem estat, quina edat tenim, on vivim, fins i tot hi ha gent que hi fica el seu numero de telefon!.
    Hi penjem tot tipu de fotos, que d'alguna forma ens poden influenciar... ja que les pot veure molta gent. Per tant, si estem dins les xarxes socials hem de saber que estem a la vista de tots, no hi ha intimitat.

    ResponElimina