diumenge, 16 d’octubre del 2011

La revolució de les xarxes socials entre els joves.

“ En pocs anys manarà l’Ipad, gairebé ningú voldrà el paper”
Vicent Partal


El món de les xarxes socials està en constant evolució, i encara més les xarxes 2.0.
La societat en que vivim està connectada en una o varies de les xarxes que estan de moda avui en dia, com ara Facebook, Twitter, Linkedin o Tuenti. Podem trobar diferents opinions respecte a la utilització de les xarxes socials, hi ha els que defensen la seva utilització però d’altres creuen que no és prou segur, que no tens intimitat i fins i tot et pot arribar a aïllar del món real.

Un estudi fet a Madrid afirma que 8 de cada 10 adolescents utilitza les xarxes socials, La majoria d’adolescents tenen com a preferència d’utilització
de Tuenti amb un 86.7% però els catalans prefereixen Facebook. Per a l'adolescent, la xarxa social és una prolongació del seu món, del grup on se sent comprès i amb el qual s'identifica.

http://elperiodico.cat/ca/noticias/societat/print-370270.shtml

Els joves en arribar a casa es tanquen a la seva habitació per continuar mantenint les converses que havien començat a l’ora del pati o a la sortida de l’escola duna manera diferent. Pel que fa a els habits d’ús, un 39% es connecta diverses vegades al dia i el 27% ho fa un cop al dia. Una data important a destacar és la major utilització per part de les noies.

És normal que molts pares vulguin saber què fan els seus fills quan es connecten, amb qui parlen i amb qui es relacionen. La gran majoria de pares el que fan és parlar amb els seus fills i demanar-los-hi que els hi deixin veure les converses que mantenen o els llocs on entren. El mes normal es que els fills els hi ensenyin alguna cosa, si no ho volen fer els pares tenen altres opcions, com accedir a través de localitzar altres membres i arribar al perfil del seu fill, en el cas de xarxes tancades, comunicar-se amb altres pares. El que no s’ha de fer mai és obsessionar-se ni controlar de manera exhaustiva els fills. Però les raons per les quals els joves fan servir les xarxes socials, gairebé un 80% dels casos és per mantenir el contacte amb els amics. I les raons d’utilització que donen són, en un 50% en compartir o pujar fotos, un 48% per comentar fotos dels amics i per última amb un 42,50% per enviar missatges privats.


Una altre preocupació de les xarxes socials és si afecten al rendiment escolar dels joves.
La utilització de les xarxes socials per part dels joves està tan elevada que impedeix diferenciar entre els grups d’alt, mitjà i baix rendiment escolar, però estudis realitzats afirmen que el tan per cent d’estudiants que aproven totes les assignatures i no fan servir les xarxes socials és mes elevat que els que si que les utilitzen.



Per finalitzar, cadascú té una opinió diferent respecte a els xarxes socials entre els adolescents. Des del meu punt de vista, les xarxes socials entre els adolescents és una bona eina de comunicació sempre i quan se’n faci un bon ús i estigui sempre controlada per algun membre de la família per tal de no perjudicar els resultats escolars del jove ni les relacions cara a cara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada