diumenge, 16 d’octubre del 2011

The Power of Social Media

El nou web 2.0 permet que cadascú pugui escollir el que vol ser a la xarxa: un autor, un periodista, un director, etc. El poder participar i dir la nostra està produint canvis que fa uns anys eren impensables, com per exemple el succeït en el Cas United, és a dir, donar a conèixer mundialment una mala experiència amb una companyia, causar-li pèrdues i finalment acabar rebent les seves disculpes i una compensació econòmica. Llavors, a part d'aquesta possibilitat de comunicació, que més ens ofereix aquest nou món?


Món empresarial

El web 2.0 ha beneficiat moltíssim el món de les empreses: HP utilitza blocs i xarxes socials per compartir les seves vacants i esdeveniments professionals; IBM ha introduït una xarxa social per facilitar el contacte entre empleats, el treball en equip i la relació amb els clients.

Mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació i les xarxes socials haurien d'anar agafats de la mà per fer arribar un missatge més humà al lector. Meg Pickard, gestora del diari The Guardian, explica que els diaris s'han de convertir en espais interactius i que els periodistes no només s'han de dedicar a publicar una noticia, sinó també a comentar les diferents publicacions que realitzen els lectors.

Educació

Les xarxes socials juguen un paper molt important en l'educació, ja sigui des de primària, fins el institut. A través d'elles, els alumnes obtenen una visió de l'ensenyament més oberta, és a dir, assimilen que no tot el coneixement es troba a l'aula, sinó que va més enllà. També aprenen a compartir recursos, a dialogar amb els companys, a desenvolupar les habilitats comunicatives, etc.

...

En definitiva, el web 2.0 ha millorat nombrosos aspectes de la vida quotidiana de les persones, ja sigui a la feina, a l'escola, en el temps lliure... No s'ha d'oblidar però, que el món ofereix moltes més possibilitats que no es troben a la xarxa, com: gaudir d'un cel estrellat, deixar volar la imaginació llegint un bon llibre, emocionar-se amb un espectacle, etc. Per tant, s'ha d'intentar trobar un equilibri entre el món real i el món virtual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada