diumenge, 16 d’octubre del 2011

L'impacte de la xarxa.

“Si fuéramos conscientes de que nuestras acciones y actitudes influyenno solo a nuestro entorno más cercano, sino a miles de personas cada día, sin duda nos detendríamos más antes de tomar una decisión o de adoptar un comportamiento.” James Fowler (Redes 2.0)

"Hay grandes neurólogos que dicen que justamente las redes sociales es lo que nos hace únicos a los humanos con relación al resto de los animales." Eduard Punset


El món està canviant. Internet ha modificat les costums de vida de la societat moderna. Els joves de avui en dia, els propietaris del futur, estan creixent amb Internet: han nascut amb la Xarxa, estan creixent amb la Xarxa i estan vivint amb la Xarxa.

Els adolescents d'avui utilitzen els sistemes de missatgeria instantània per parlar amb els seus amics i per passar-se els apunts de l'escola, penjant les fotos que han fet amb els seus mòbils a Facebook o Flickr, els vídeos a Youtube, utilitzen Google per buscar informació sobre qualsevol cosa i viuen les Xarxes Socials. Quin risc corren?

Les Xarxes Socials com Facebook, s'han convertit en un part natural de les vides de la joventut d’avui dia. Són perfectes per conèixer gent, per realitzar activitats simples, per compartir, i perquè són un lloc idoni per obtenir informació. Segons es desprèn d’un estudi portat a terme per el Pew Reseach Center i que ens arriba via Denken Ürber y Alizanzo, el 55% dels joves americans, entre 12 i 17 anys, utilitzen Internet, utilitzen Xarxes Socials i tenen perfil propi. Per si fos poc, el 48% d'ells afirma visitar aquestes pagines tots els dies.

Una publicació al Journal Biologist indica que l'ús de les Xarxes Socials com MySpace i Facebook incrementen el risc de patir accidents cerebrals vasculars, càncer i demència degut a que alteren la forma en la que els nostres gens funcionen. El dependre de la tecnologia sumat a la falta d’interacció amb el mon real incrementa els canvis psicològics que influencien la tassa de mortalitat o duració d’infermetats. Altera els nostres nivells hormonals, la resposta dels nostres sistema immunològic i la nostres pressió sanguínia, alterant així el funcionament del cervell.






Problemes i riscos que poden sorgir de la Xarxa

Molts altres riscos aparts dels que tenen a veure amb la salut es deriven de les Xarxes Socials: el mal us d’aquetes potents eines de comunicació. Es cert que no tots es troben al mateix nivell de gravetat, però no obstant tots ells ocasionen problemes que poden afectar al nucli familiar.

  • Problemes de privacitat i falta d’intimitat.
  • Pèrdua de temps i addicció.
  • Suplantació d’identitats.
  • Ciberacosament.
  • Depredadors sexuals.

Qualsevol persona que es posi davant de les Xarxes Socials, independentment de l’edat que tingui ha de ser conscient de que la informació que facilita es a nivell global i que tothom pot tenir-hi accés. Un ús responsable de les xarxes socials afavoreixen el desenvolupament de les mateixes i garanteixen la seguretat de tots els internautes.



1 comentari:

  1. Es realment impresionant com ens ha afectat aquesta revolució amb codis binaris! Es realment increíble com una eina invisible ens esta modificant el nostre entorn i la nostre forma de pensar, actuar,,, No se si Déu "el Creador" sabía que passaria aquesta revolució però es realment impactant com esten anant a la velocitat de la llum amb la gran Xarxa: la telaranya que ens uneix a tots, a tot i per sempre.... A mi realment, em fa molta POR

    ResponElimina