dissabte, 22 d’octubre del 2011

Xarxes socials, personals o professionals?


Hi ha diferents tipus de xarxes i cadascuna amb diferents objectius, unes es relacionen amb el tema mes personal, amb compartir amics, fotos, vídeos amb gent que coneixes o amics dels teus amics.

Per una altre banda apareixen les professionals, que son aquelles que ens permeten arribar a conèixer persones amb les mateixes espiracions que nosaltres o simplement perfils professionals.


Cada xarxa social es crea amb un objectiu o fi, encara que moltes vegades es tingui una idea inicial i acabi sent una cosa completament diferent a la que esperàvem. Aquest es el exemple de Facebook, que en un principi es va crear per ser una xarxa social, dins una universitat, i al final es una de les xarxes socials mes importants amb 600 milions d’usuaris i traduït a 70 idiomes diferents.


Una altra xarxa que apareix i no com a us social seria el Youtube, en la qual molta gent comparteix musica, moments, histories... cadascú es lliure de publicar el que vulgui. Youtube es podria considerar també com una eina professional, ja que moltes persones s'han fet famoses per penjar els seus vídeos a Youtube. Youtube es molt complet ja que provoca que una cosa la mirin milions de persones sense necessitat de estar enregistrats o que et coneguin.


Per finalitzar una de les xarxes socials mes important relacionat amb el tema professional, es Linkedin. En aquesta xarxa social, tothom publica el seu currículum, i pot arribar a conèixer persones que tenen les mateixes perspectives que tu, o comparteixen estudis... i així poder arribar a trobar persones que puguis necessitar o que t’ajudin.


Per tant, penso que cada xarxa social es diferent, unes estan fetes per compartir la vida, amb amics familiars... i per una altra banda ens trobem en que hi han unes altres xarxes socials que expressen unes altres coses, que serien les professionals.

1 comentari:

  1. Es evident que les xarxes professionals estan destinades per introduirse en el mon laboral. No obstant això, aquestes no deixen no deixen de ser un altre tipus de xarxes socials si observem la trajectoria de totes aquestes webs ens asabantarem de que cada vegada estan mes especiatlitzada en un ambit determinat.Actualment estem vivin el boom de les xarxes socials tenim com a protagonistes Facebook i twitter pero en un futur les xarxes aniran molt mes enlla veure com s'amplia i es desenvolupant en ambits totalment concrets com en el profesional.

    ResponElimina