dijous, 27 d’octubre del 2011

Les xarxes socials avantatge o desaventatge?


L'ús excessiu de la xarxa social Facebook podria ser causa de grans trastorns psicològics en joves i adolescents, el quals poden desenvolupar personalitat narcisista i antisocials que deriven en depressió, violència i malalties patològiques.

Un estudi realitzat per experts nord americans senyalen que el facebook compta amb característiques particulars que provoquen un ambient de socialització difícil de transitar pels joves i adolescents amb problemes de autoestima, ja que, la xarxa social pot fer que els seus usuaris se sentin inclús pitjor si aquests creuen que no estan al nivell dels contactes al comparar el numero de fotos, visites, amics i missatges que presumeixen un major nivell social i de felicitat.

Els investigadors recomanen que els pares dels adolescents estiguin alerta de les persones amb les qui els seus fills interactuen al facebook, ja que la fustigació per Internet freqüentment en els missatges publicats a les xarxes socials poden causar trastorns psicològics profunds.

“Els joves i adolescents envien 2 mil missatges de text al mes que poden deriven en problemes de comunicació amb la seva família”


Un altre estudi realitzat la Universitat Estatal de Califòrnia declara que els joves i adolescents que inverteixen molt temps en xarxes socials poden presentar trastorns en la seva vida quotidiana, com la pèrdua de somni, ansietat, nivells alts de depressió i tendències agressives, a més de convertir-se en persones més narcisistes i amb alta probabilitat de caure en problemes d'addiccions com a alcoholisme i drogoaddicció.

“Es pot desenvolupament un síndrome que podria derivar una paralització dels nervis de la mà”

3 comentaris:

  1. Les xarxes socials poden són un avantatge si saps com utilitzar-les ja que et permet establir contacte amb amics, persones que vas conèixer en un passat i que l'has retrobat o compartir moments amb els teus amics. Sota el meu punt de vista no crec que hi hagués cap problema perque un nen es connecti a internet sempre que estigui controlat pels seus pares i tingui unes restriccions.
    Crec que la desavantatge comença a partir que la xarxa social "s'apodera" del nen o adolescent, que passa tot el dia davant d'un ordenador, no surt de casa, perd els amics... i la única relació que té és amb una màquina, penso quan es converteix en això és quan comencen tots els problemes cometats a l'entrada del blog.

    ResponElimina
  2. El fet de que els joves comencin a utilitzar les xarxes socials cada cop més aviat opino que és un error. Per una banda, si estan tot el dia davant de l'ordinador, és molt dificil que descobreixin el que significa ser nen, és a dir, sortir a jugar al carrer, relacionar-se amb altres nens i aprendre d'ells, embrutar-se amb la sorra... Per l'altra, creixen i perden més depressa l'inocència que els caracteritza.

    ResponElimina
  3. Sense cap mena de dubte l'us excessiu de les xarxes socials provoquen grans transtorns a tot esser humà. Com ja coneixem, tots els execessos son perillosos.

    ResponElimina