diumenge, 20 de novembre del 2011

Josef Ajram a la xarxa


Per introduir una mica a la persona, Josef Ajram és un esportista espanyol que participa en carreres de resistència com triatló, ciclisme, mountain bike, maratons. És nacional i mundialment conegut per haver finalitzat varis ironmans. És el primer espanyol en acabar el Ultraman de Canadà i Hawai.

En 2006 finalitzà segon en el Titan Desert per darrere de Pedro Venis. Recentment en maig del 2011, va ser el primer espanyol en participar al Epic 5 de Hawai, i cinc dies més tard es proclamà guanyador d’aquesta prova, on va guanyar 4 de les 5 etapes que composen l’Epic 5.

Josef Ajram està totalment introduït en el món de la xarxa. Té una pàgina web pròpia que cal observar amb lupa (www.josefajram.es) i en ella només entrar ens trobem una cita que considerem una mostra de la tenacitat d’Ajram “Where is the Limit? I don’t know where the limit is but I know where it’s not”. També hi trobem un temporitzador que senyala el pròxim esdeveniment en el que participarà pròximament. En las seva pàgina trobem varies publicacions seves (com per exemple els seus entrenaments diaris), llibres seus, patrocinadors... però en la part de dalt de la pàgina trobem els següents apartats on accedir:

- Botiga: on comprar articles esportius, llibres, gorres, polseres, adhesius, roba..

- Josef Ajram: enllaços a pàgines web d’interès (seu, suposem) i informació sobre ell proporcionada per ell mateix.

- Multimedia: apartat on trobem fotografies, vídeos o àudios.

- Premsa: varis articles d’entrevistes a Josef Ajram a través de diaris o revistes.

- Links: links de col·laboradors, patrocinadors i de personals.

- Blogs: una llarga llista de diversos blogs.

- Contactar: t’ofereix la possibilitat de contactar amb Josef Ajram.

Però no només es queda aquí Ajram, ja que també disposa de pàgina de Facebook i Twitter, juntament amb YouTube on podem trobar molts vídeos sobre ell i que ajuden a promocionar la seva imatge, o fins i tot aplicacions pel mòbil sobre ell que diuen a quines webs el podem trobar.

Podríem dir que en la seva pàgina web Ajram en fa un ús divers, és a dir, podem trobar-hi lo següent:

- Informatiu: hi ha apartats on informa de ell mateix, del que fa, com per exemple els entrenaments o allò en què ha participat o participarà...

- Participatiu: dóna oportunitat perquè la gent interactuïn amb ell, tant a través de la seva web com a les xarxes socials de facebook i twitter.

Per tant podem dir que fa un ús bidireccional i participatiu pels seus seguidors, a les web 2.0.

La finalitat de la seva xarxa jo crec que bàsicament és la de promocionar-se a ell mateix. Ajram aprofita per anar a qualsevol centre o programa perquè la gent que no el conegui el segueixi, i la que ja el coneixia se’n interessi més per la seva activitat (conferències a universitats o escoles, entrevistes a diaris, televisió en programes com BNF...).

Marc Barceló

Rosa Mª Forcadell

Victor Albornà

Pau Pérez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada