divendres, 18 de novembre del 2011

TV3 a la xarxa




TV3 és un canal de televisió públic que pertany a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. La corporació gestiona el canal a través de l'empresa Televisió de Catalunya (TVC) que també s'encarrega de la resta de canals públics catalans, sent TV3 el principal, a més del més antic, i l'únic de tipus generalista ja que la resta són de canals temàtics (cultura, infantil, juvenil, esports, notícies, etc.). Les emissions van començar al 1983 però no va ser fins al 1984 quan aquestes és van regular..
TV3 té presència a internet més enllà del tv3.cat. Per donar servei als usuaris des d'altres llocs de la xarxa, el podem trobar a YouTube, Facebook, Netvibes, Spotify, iTunes, Dailymotion, MySpace i Twitter. A més, pots inserir vídeos al teu web i seguir-los a través dels RSS i widgets.



En el canal Youtube els espectadors de TV3 tenen l’oportunitat de veure, comentar, votar i enviar a altres internautes els vídeos d'espais tan populars de TV3 i el 33. També té l’opció d’entrar a les “playlists” del canal, on es poden trobar més fàcilment tots els vídeos d’un mateix programa. Té prop d’un miler de subscriptors i rep una mitjana de 1.500 visites diàries, xifres que creixen dia rere dia.

A Facebook hi té presència a través de pàgines, grups, aplicacions i esdeveniments. La seva finalitat és crear un espai on TV3 es comuniqui amb els seus seguidors i aquests opinin sobre TV3 i la seva programació. A més a més, a cada una de les pàgines de programa es poden veure fotos i vídeos que no es troben enlloc més i també es pot participar en debats entre la comunitat de seguidors del programa i amb la gent que hi treballa.


Pel que fa als grups podem dir que la majoria no són oficials sinó que són creats per l’audiència. En quan a les aplicacions també són escasses i la majoria ja estan fora de servei i no funcionen. Els esdeveniment són escassos i s’han fet per promocionar campanyes puntuals com pot ser la donació de llibres i roses per Sant Jordi.

Netvibes és un servei web que serveix perquè els internautes es puguin configurar fàcilment la seva pàgina d'inici a l'hora de navegar per la xarxa. Actualment compta amb més de 10 milions d'usuaris i amb més de 500 universos, que van des de mitjans com Time o CNN fins a artistes com Jamiroquai o Beyoncé.

Gràcies a Spotify, aplicació de música en streaming, es pot compartir les cançons dels programes preferits, com pot ser “el convidat”, “La Riera”, “Infidels”...

A través de iTunes i els seus podcasts es permet la subscripció als programes preferits, descarregar-los a l’ordinador o reproductor portàtil, i endur-se'ls per mirar-los quan i on es vulgui. Els més destacats són "Crackòvia", "APM?" i "Polònia".


Dailymotion és la segona plataforma de vídeos després de Youtbe i al igual que aquest està encarat al públic jove i per la distribució multi plataforma dels seus continguts.
Amb Twitter podem estar al actualitzant de les notícies i programació d’última hora alhora que permet als usuaris comentar i enviar missatges de microblogging. A més a més, cada programa compte amb el seu propi espai en aquesta xarxa.


Els widgets són petites aplicacions web que funcionen per si soles i que es poden afegir al teu web, és a dir, permet accedir a la informació de TV3 des de l’escriptori o des de un blog, sense necessitat d’anar a les pàgines.


Finalment, els RSS són uns arxius que permeten fer una subscripció al contingut d'una pàgina. D'aquesta manera, amb un lector de fitxers RSS, pots rebre a l'instant les informacions noves d'aquest web.



Com a conclusió, creiem que TV3 té una elevada presència a les xarxes i que l’ús d’aquestes està en augment ja que ha apostat pel format multi plataforma, és a dir, que esta present a diversos canals. En general podem dir que tots aquests espais en fan un ús majoritàriament informatiu i de difusió de continguts especialment de vídeos. Tot i així la participació també és molt elevada sobretot a Twitter. La comunicació bidireccional permet que existeixi feedback entre TV3 i els usuaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada