diumenge, 20 de novembre del 2011

TV3 A LES XARXES SOCIALS

TV3 és el principal canal de televisió de Televisió de Catalunya, i forma part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; corporació que s’encarrega de gestionar tots els canals públics catalans. TV3 va néixer l’any 1983 i va ser el segon canal autonòmic en emetre a Espanya. TV3 és l’únic canal català de caire generalista ja que la resta tots tenen una temàtica determinada, per exemple, 3/24 és un canal de notícies o canal super 3 destinada al públic infantil.


TV3 té una alta presència a les xarxes ja que, apart de la seva pàgina web, també la podem trobar a Facebook, Twitter, Youtube, Spotify, Netvibes, Spotify, iTunes, Dailymotion, MySpace... A més a més, a la seva pàgina web té aplicacions on els espectadors poden participar en enquestes, jocs, dir la seva opinió o comentar en directa programes, concursos, series…


La pàgina web de TV3 té una elevada activitat. A través d’aquesta xarxa social els espectadors poden obtenir informació del canal, comentar els programes a través de blogs o fòrums, veure canals ja emesos a TV3 a la carta, jugar a jocs relacionats amb sèries... a més a més, també hi ha un apartat anomenat atenció a l’audiència.

TV3 utilitza el facebook per tal d’establir una comunicació bidireccional amb els espectadors; d’aquesta manera poden saber la seva opinió sobre els diferents programes, establir debats, penjar vídeos inèdits o comunicar-se de forma directa amb les persones que participen en cada programa. Cal destacar, però que l’afluència de comentaris en questa xarxa social és escassa ja que no hi ha molta participació.

Pel que fa la xarxa social twitter TV3 té 34.281 seguidors i és utilitzat per tal d’informar els espectadors de notícies d’última hora i de la programació.

Amb el canal de Youtube els espectador poden tornar a veure, votar i comentar els programes emesos per aquesta cadena. Aquest canals és dels més utilitzats pels usuaris ja que malgrat no comentin gaire, el número de reproduccions dels vídeos són molt elevats.

TV3 utilita Spotify per facilitar als espectadors la descàrrega de músiques relacionades amb els programes emesos com polseres vermelles. Un servei similar és el de iTunes, que ha través dels postcasts permet la descàrrega no només de cançons, sinó que també dels programes preferits.

Gràcies als RSS els subscriptors rebre al moment tota l’actualitat i informació que aparegui a la pàgina web de TV3.

Finalment, els widgets els usuaris tenen accés directa a tota la informació de TV3, és una manera de facilitar l’entrada a les xarxes socials a l’usuaris i que aquest hi tingui més participació.

Sota el nostre punt de vista, creiem que TV3 té una elevada presència a les xarxes i que l'ús d'aquestes està en augment ja que ha apostat pel format multi plataforma, és a dir, que esta present a diversos canals. TV3 té una pàgina web molt complerta i molt fàcil d'utilitzar per a tot tipus d'espectadors. Podem concloure que TV3 utilitza les xarxes socials principalment per informar i difondre els continguts d’aquesta cadena.

  • enllaços d'interès:
- http://www.facebook.com/tv3

-http://www.tv3.cat/

-http://twitter.com/#!/tv3cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada